Tablók könyve

A tablók nagy tiszteletnek örvendenek minden oktatási intézményben, különösen olyan nagy múltú iskolában, mint a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium, ahol 100 év végzős diákjainak fényképét őrzi a folyosó fala, a díszterem és a padlás elkülönített szeglete.

A tablókon nem öregszik senki, minden diák 18 éves marad, a tanár lehet fiatal, középkorú vagy éltes, emlékezetünkben örök.

Mi a jelentősége a most kézbe vehető Tablók könyvének? Többek között az, hogy a kőszegi gimnázium tablói megelevenednek. Mesélnek családi tradíciókról, szoros kötelékekről. Nagyszülő, szülő, unoka került most egy könyvbe, mindannyian üdén és fiatalon, vidáman. Egyazon könyvbe kerül tanár, aki egykor maga is tanítvány volt; együtt, egy tablón mosolyog volt nevelőivel.

A családok és a nevelőtestület tradíciói mellett meg kell említeni a város és környékének tradícióit is.

Rangot jelentett és reményeink szerint ma is rangot jelent "jurisich"-os diáknak lenni nem csak a megyében, hanem a megye, sőt az ország határain túl is.

Sok szeretettel és nagy tisztelettel ajánljuk ezt a könyvet minden érdeklődőnek, volt és jelenlegi diáknak, tanárnak és hozzátartozónak egyaránt.

tablokonyv

A tablók könyve az utolsó példányig elfogyott, a következő utánnyomásig nem kapható!

Galéria

JMG

Jubileum

JMG

Baráti Társaság

ado

Szálláslehetőség

szallas
Telefon: (94) 361-404
Fax: (94) 361-404
Részletek...