Történet

A kollégium épületét 1930-ban adták át a Kelcz-Adelffy Árvaház jogutódjaként működő Római Katolikus Fiúnevelő Intézetnek. Az 1948. évi államosítást követően a gimnázium és a tanítóképző vidéki fiútanulói laktak az épületben.
Részletek...


Fejlesztések

Régi vágya teljesült a gimnázium nevelőtestületének és kollégista tanulóinak azzal, hogy megvalósult az épületek felújítása. Hosszú évek próbálkozásai után 2013. januárjában Kőszeg Város Önkormányzata sikeres pályázatával (nyilvántartási szám: KEOP-4.9.0/11-2011-0161) elkezdődhetett a leány- és fiúkollégium épületének energetikai korszerűsítése projekt.
Részletek...


Adatok

Kollégista diákjaink nagy része Vas megyéből való, de Veszprém, Zala, Somogy, Győr-Moson-Sopron és Pest megyei diákunk is van. Ők általában kistelepülésekről, körzeti általános iskolákból jönnek.
Részletek...


Nevelőtanárok

Kollégiumunkban 10 nevelőtanár látja el a nevelési-oktatási teendőket, irányítják és szervezik a kollégiumi alapprogram szerinti tematikus foglalkozások mellett a választott szabadidős és egyéb foglalkozásokat.
Részletek...


KAP foglalkozások

A Kollégiumi Nevelés Országos Alapprogramja szerinti kötelező csoportfoglalkozások évfolyamonként, évi 20-22 órában zajlanak.
Részletek...


Szabadidős foglalkozások

A szabadidős foglalkozások a szabadidő hasznos eltöltésére szolgálnak. A foglalkozásokat heti rendszerességgel tartják nevelőtanáraink.
Részletek...


Diákönkormányzat

A gimnáziumhoz hasonlóan a kollégiumban is működik diákönkormányzat, melynek jelenleg 6 lány és 4 fiú tagja van.
Részletek...


Programok, rendezvények

Kollégiumi Farsang Az elmúlt években igencsak megélénkült a kollégiumi diákélet; felelevenítettünk régi, már szinte feledésbe merülő kollégiumi programokat, és sok új rendezvény is színesíti a diákok mindennapjait.
Részletek...

Kőszeg

cimer

Írottkő Natúrpark

cimer

Baráti Társaság

ado

Szálláslehetőség

szallas
Telefon: (94) 361-404
Fax: (94) 361-404
Részletek...