A legjobb iskolák között

Az alábbi linken a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium neve is olvasható azon a listán, amelyet az Oktatási Hivatal állított össze a kiemelkedő pedagógiai teljesítményű intézményekről.

Ezekben az iskolákban az átlagosnál nagyobb mértékben fejlesztik diákjaik képességeit - mindegy, milyen családi hátterük van és milyenek voltak a korábbi eredményeik.

Azokban a középiskolákban, ahol sokféle tanulmányi teljesítményű, sokféle családi hátterű diák tanul, a tantestület munkáját a tehetséges és jobb anyagi hátterű diákok fejlesztése mellett elsősorban azzal lehet mérni, hogy hová juttatják el a korábban gyenge eredményeket szerző vagy hátrányos helyzetű tanulókat - jobb eredményeket érnek-e el a tanítványaikkal, mint az a korábbi eredmények és a szociális háttér alapján várható lenne, ezzel hozzásegítik-e őket a társadalmi mobilitáshoz.

A Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium az ország 100 legjobbja között szerepel. A kiemelkedő hátránykiegyenlítést végzők között (matematikából és szövegértésből is) az elmúlt 5 évből ötször!

http://eduline.hu/kozoktatas/2018/4/3/legjobban_fejleszto_kozepiskolak_
TYIB71

AJTP

ajtp

ICDL

icdl

KER Online

keronline

Pénziránytű

penziranytu

MTA

mta

Sulinet

sulinet