Emelt szintű biológia-kémia tagozat

"A természet hatalmas, az ember parányi. Ezért aztán az ember léte attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel, mennyire érti meg, és hogyan használja fel erőit saját hasznára."

- Szent-Györgyi Albert

A programról

A természettudományi tantárgyak iránt érdeklődő tanulók számára az e csoportban rendelkezésre álló órakeret biológiából és kémiából lehetővé teszi a tanulók önálló megfigyelő, leíró, összehasonlító, rendszerező munkáját, kísérleti úton történő tapasztalatszerzését.

A 9. osztálytól kezdődően az emelt szintű érettségi vizsgára készítjük fel a csoportba felvett diákokat. A problémamegoldó gondolkodás fejlesztését a megnövelt óraszámú (4; 4; 3; 4) matematika is segíti.

A biológia és a kémia tantárgyakban évek során kiemelkedő verseny- és felvételi eredmények igazolják e speciális képzés magas szakmai színvonalát. A tanulóinkban kialakított természettudományos gondolkodás biztos alapot ad az orvosi, gyógyszerészeti, gyógytornász, természet- és környezetvédelmi, kertészeti, erdészeti, agrár, élelmiszeripari pályákhoz.


Jelentkezés, felvételi

A tanulmányi területre történő felvételről kizárólag az általános iskolai eredmény alapján döntünk.

Az általános iskolai eredmény kiszámításának módja: a 7. évfolyam év végi és a 8. évfolyam első félévi osztályzatainak átlaga alapján (magyar nyelv, irodalom, történelem, matematika, első idegen nyelv, fizika, kémia, biológia, földrajz, digitális kultúra) történik.

A jelentkezési lap továbbításának határideje a középiskolába: 2024. február 21.


AJTP

ajtp

ICDL

icdl

KER Online

keronline

Pénziránytű

penziranytu

MTA

mta

Sulinet

sulinet