Pénziránytű iskola

A Magyar Nemzeti Bank kezdeményezésére létrejött Tudatos Pénzügyekért Alapítvány és az Oktatási és Kulturális Minisztérium közösen létrehozta a Pénziránytű iskola hálózatot és címet.

A pályázat útján elnyerhető cím és iskolahálózati tagság magas szintű elismerés azon iskolák számára, amelyek iskolafejlesztési, pedagógiai munkájuk keretében kiemelkedően magas színvonalon képviselik a gazdasági nevelést, és feladatuknak tekintik a pénzügyi kultúra terjesztését.

A program megvalósítása iskolánkban

KiZoIskolánk 2009 óta tagja a Magyar Nemzeti Bank által alapított Pénziránytű iskola hálózatnak. Kezdetben csak szakköri formában és kollégiumi foglalkozások keretében tartottunk pénzügyi témájú órákat, majd 2005 óta a nyelvi előkészítős és az AJTP csoportokban a délelőtti órakeretben is tartunk csoportbontásos foglalkozásokat.

Főként a háztartások gazdálkodásával, általános pénzügyi témákkal, de leginkább a korszerű pénzkezeléssel, a befektetési lehetőségekkel, hitellezésekkel kapcsolatos témákat járjuk alaposabban körbe.

Tananyagunk az igen eredményesen működő Pénziránytű iskola hálózat tankönyvének a tematikáját követi. Iskolánk 2018-ban megszerezte a Kiemelt Pénziránytű Iskola címet!

Diákjaink számos tőzsdei- és pénzügyi versenyen vettek részt rendkívül eredményesen! Az elmúlt két tanévben ezek a következők voltak:

  • Pénzmesterek
  • Részvényfutam
  • BANK/CODE
  • ZsetON
  • KEBA verseny
  • Kincstár verseny
  • Vigyázz, kész, pénz! verseny

Összesen 21 országos döntős helyezést értek el, ebből 5 első, 1 második és 3 harmadik helyezés volt! Az elmúlt két évben 8 különdíjat hoztak el olyan versenyekről, mint a Pénzmesterek, a ZsetON vagy éppen a Részvényfutam!

A megszerezhető tudás mellett természetesen az igen jelentős nyeremények is hatalmas motivációt jelentenek a számukra!

A Budapesti Értéktőzsde Részvényfutam versenyén 2019 után 2021-ben ismét Kiss Zoltán tanár úr lett a Legjobb tanár kategória győztese.

A kiemelkedő eredményeknek köszönhetően számos sajtómegjelenésünk volt, ezek a Média menüpontban olvashatók időrendben.


Több mint 50 ezer diákot mozgatott meg a ZsetOn verseny.KEBA - Tőzsdejáték középiskolásoknak döntő 2020.


A korábbi tanévekben iskolánk több csapata is eredményesen vett részt a KEBA versenyen. Két alkalommal 2 csapatunk is az országos döntőbe jutott.

A 2016-os döntőben egy 2. és egy 4. helyezést szereztünk.
Részletek...

A 2017-es döntőben egy 4. és egy 5. helyezést szereztünk.
Részletek...

A 2017-es döntő szünetében készült beszélgetés Kiss Zoltán tanár úrral.

A 2017-es döntő szünetében készült beszélgetés Bogáth Máté tanulóval.

A 2017-es döntő szünetében készült beszélgetés Tóth Kristóf tanulóval.

Okosan a pénzzel!

okosan

Pénziránytű

penziranytu

KEBA

keba

BANK/CODE

bank/code

Junior Klasszis

junior klasszis

Pénzmesterek

penzmesterek

K&H Vigyázz, kész, pénz!

k&h

PénzSztár

penzsztar

Szabadsuli

szabadsuli

MNB

mnb

BÉT

bet